推广 热搜: 作文  学习方法  方法  语文  初中学习方法  小学  中考  励志  高考  高中学习方法 

高中三年级英语必修二Unit 1Cultural relics精讲精训练题

   日期:2021-01-27     来源:www.zhixueshuo.com    作者:智学网    浏览:442    评论:0    
核心提示:以下是智学网为大伙收拾的关于《高中三年级英语必修二Unit 1Cultural relics精讲精训练题》,供大伙学习参考!Ⅰ.重点单词聚焦1.


以下是智学网为大伙收拾的关于《高中三年级英语必修二Unit 1Cultural relics精讲精训练题》,供大伙学习参考!


Ⅰ.重点单词聚焦
1.The________ could be improved by adding an extra flower or leaving out a leaf.
答案: design
2.In fact,most of the Great Wall that we visited was rebuilt in the Ming________.
答案: Dynasty
3.Her brother bought her a________ watch as a birthday present.
答案: valuable
4.Unfortunately,no one________ after the plane went down in flames.
答案: survived
5.When the first atomic bomb________,the whole world was shocked.
答案: exploded
6.After a long________,they finally reached an agreement.
答案: debate
7.We must________ the best players to play for the school team.
答案: select
8.On arriving at the hotel,I approached the________ desk to check in.
答案: reception
9.After graduation,my sister worked as a nurse in a________ hospital.
答案: local
10.He proved himself innocent by providing a lot of________.
答案: evidence
Ⅱ.重点短语扫描
1.in of     探寻
2.in     作为报答回报
3. to    是
4.at     处于交战状况
5. than    少于
6. part    拆开
7. highly of    看重器重,评价高
8.care     关心在乎
search
return
belong
war
less
take
think
about
9. than   而不是
10.do    处置
11.be for   为f Prussia,________ ________ ________ ________that his greatest gift to the Russian people would have such an amazing history.
答案: could never have imagined
2.这是在两国交战的时期。
This was a________ ________the two countries were at war.
答案: time when
3.毫无疑问这部分箱子后来被装上火车运往哥尼斯堡,当时它是波罗的海边的一个德国城市。
________ ________ ________ ________ ________the boxes were then put on a train for Kumlnigsberg,which was at that time a German city on the Baltic Sea.
答案: There is no doubt that
4.从那将来,琥珀屋的去处便成了一个谜。
After that,what happened to the Amber Room ________a ________.
答案: remainsmystery
5.在审判中,一位法官需要断定哪些证人的话可以相信,哪些不能相信。
In a trial,a judge must decide which eyewitnesses to believe and________ ________ ________ ________.答案: which not to believe
survive vt.比ugh to have survived for a long time?
只是幸存的时间长就足够了吗?
①Of the six people injured in the crash,only two survived.
在这次撞车事故受伤的六人中,只有两人活了下来。
②Some strange customs have survived from earlier times.
有的奇怪的风俗是从早年流传下来的。
③The company managed to survive the crisis.
公司设法度过了危机。
巧学助记:He was the only survivor that survived the accident,but he didnt survive long,and even didnt survive his father.
他是幸免于事故的惟一幸存者,但他活得不长,甚至没活过他的爸爸。
1.Since then,people all over China tried their best to help those who________the Wenchuan Earthquake rebuild their home.
A.escaped      B.survival
C.survived    D.saved
分析: 本题考查survive的基本使用方法兼考查词性。survive幸存。escape为逃跑,其后接介词from才能跟宾语。survival为名词,不可以用作动词。
答案: C
2.完成句子
After the traffic accident,______________________ except a few people who were badly injured.
答案: no one survived
design n.图样设计vt.设计计划构思
教程原句P1:The design of the room was in the fancy style popular in those days.房间的设计是当时时尚的风格。
①Looking forward to receiving your creative designs!
期待收到大伙有创意的设计!
②We have designed all our bank cards to make your life easier.
大家设计的所有银行卡都可以叫你的生活愈加便捷。
③These exercises are designed to develop and strengthen muscles.这部分训练是为了增加肌肉力量而设计的。
④This house is designed for a large family.
这所房屋适合大伙庭居住。
3.完成句子
碰巧 of them were left alone after all the others had gone.
这个实验的目的是想测试这种新药品。
The experiment ______________________________the new drug.
答案: by accident or design is designed to test
worth prep.值得的等于rth rebuilding lost cultural relics such as the Amber Room or Yuan Ming Yuan in Beijing?
是不是值得重建像琥珀屋或北京圆明园如此的文化遗产?
①Although we take an hour a day for exercise,it is well worth it.虽然大家天天都要训练一小时,但所有都是值得的。
②The Christmas present I gave her the other day is worth 200 dollars.几天前我给她的过生日礼物值200美元。
③This article is well worth reading,but it is not worthy of being translatedto be translated.这篇文章非常值得一读,但不值得翻译。
4. you think of the film Slumdog Millionaire?
nderful.It is well worth________.
A.seeing    B.being seen
C.to see    D.to be seen
分析: 考查worth的使用方法。worth常用于结构be worth doing中,这里的doing是主动形式表达被动含义。答案: A
5. right.
时间会证明我是对的。
③As time went on,Einsteins theory proved correct.
伴随时间的推移,爱因斯坦的理论被证实是正确的。
6.完成句子
The news that Mr Smith was going to buy that factory____________________ in the end.
答案: proved to be false
in search of探寻
教程原句P1:IN SEARCH OF THE AMBER ROOM探寻琥珀屋
①He moved to the United States in search of a better life.
他移居美国寻求更好的生活。
②Visitors are regularly searched as they enter the building.
参观者在进入大楼时要同意例行的搜身检查。
③Scientists are in search of a cure for the disease.
科学家在探寻治疗这种疾病的办法。
④We seached every room for the missing papers.
为了丢失的文件,大家搜查了每个房间。
7.It was reported that eight policemen were sent to the forest________the missing girl.
A.in need of    B.in search of
C.in charge of    D.in time of
分析: 依据句意,选B项。in search of the missing girlto search for the missing girl。
答案: B
8.Professor Williams keeps telling his students that the future________to the wellngs    B.is belongedC.is belonging    D.will be belonged
分析: 句意为:威廉姆斯教授一直告诫他的学生们说将来是是受过好教育的人的。belong to是,此词组在用时应该注意,不可以用进行时态,也不可以用被动语态。
答案: A
in return 作为报答作为交换,常和介词for连用
教程原句P2:In return,the Czar sent him a troop of his best soldiers.作为回报,沙皇送给他一队我们的士兵。
①He has given me so much help that I really want to do something for him in return.
他给了我那样多帮,我真心想为他做些什么作为回报。
②I invited him to dinner in return for his kindness.
为了报答他的好心,我宴请了他。
in turn依次逐个地转而反过来
③Theory is based on practice and in turn serves practice.
理论以实践为基础,反过来又为实践服务。
④The students answered the teachers questions in turn.
学生们依次回答老师的问题。
10.People try to avoid public transportation delays by using their own cars,and this________creates further problem.
A.in short    B.in case
C.in doubt    D.in turn
分析: 本题考查短语意思辨析。in short意为总之,简言之in case意为假使,免得,以防万一in doubt意为感到怀疑,被怀疑的in turn意为反过来,依次,轮流。依据句意需要应选D。
答案: D
11.I greeted the teacher with hello,and the teacher gave me a sweet smile________.
A.by turns    B.in return
C.in turn    D.for return
分析: in return作为交换,符合本句句意。
答案: B
think highly of看重器重
教程原句P7:I think highly of those who are searching for the Amber Room.我非常看重那些为探寻琥珀屋而努力的大家。
think wellmuch of...觉得orlynot muchlittle of...
觉得thing of不把f their research in this field.
大家高度赞扬他们在这一范围的研究。
②I dont think highly of him because he often lies.
我对他评价不高,由于他常常说谎。
③I didnt think much of your plan.我觉得你的计划不如何。
④Pop music is well thought of by most young people.
大部分青年对时尚音乐非常赞赏。
12.He was ________ by his colleagues though he himself didnt think he had done anything special.
A.thought little of    B.thought poorly
C.highly thought of    D.thought highly
分析: 考查短语think highlylittle of。B、D项结构错误。句意为:尽管他觉得自己没做特别的事情,但是他还是受到同事们的高度赞扬。
答案: C
There is no doubt that the boxes were then put on a train for Kumlnigsberg,at that time a German city on the Baltic Sea.毫无疑问,这部分箱子后来被装上火车运往哥尼斯堡,当时它是波罗的海海边的一个德国城市。Theres no doubt that...毫无疑问ubt前有否定词时,其后用that引起同位语从句当doubt前无否定词时,即主句为一定句时,后面用whether引起从句。注意不能用if替换whether。
doubt vt.后接名词、代词或宾语从句。在否定句和疑问句中,doubt后面接that引导的宾语从句在一定句中,doubt后面一般接whether或if引导的宾语从句。
①There is no doubt that our experiment will succeed.
There is no doubt about the success of our experiment.
毫无疑问,大家的实验会成功的。
②There is some doubt whether he can win the first prize.
他是不是能取得一等奖还有的疑问。
③I doubt whetherif the new one will be any better.
我不敢断定这个新的会不会好些。
④I dont doubt that Chinese diet is the healthiest in the world.
我相信中国的饮食是世界上最健康的饮食。
⑤There is no need for you to get up early tomorrow.
明天你不必早起。
⑥There is now no possibility she will make a full recovery.
目前看来她要完全康复是不可能的了。
⑦Its no wonderNo wonder youre tired,youve been working for hours.难怪你累了,你工作了好几个小时了。
13.s great that Jane is coming to attend our English evening.
ubted________she would come.
A.whether    B.if
C.that    D.why
分析: 考查doubt的使用方法。在否定句和疑问句中,doubt后一般接that引导的宾语从句。在一定句中,doubt后一般接whether或if引导的宾语从句。
答案: C
14.Some researchers believe that there is no doubt________a cure for 人工智能DS will be found.
A.which    B.that
C.what    D.whether
分析: 句意为一些研究者相信肯定可以找到治疗艾滋病的办法。
答案: B
15.There is still some doubt________the autumn sports meeting will be held in our school,but there is no doubt________it will be held soon after our National Day holiday.
A.thatthat    B.whetherwhether
C.thatwhether    D.whetherthat
分析: 前半句的some表明大家对此表示怀疑,后面的从句用whether连接,there is no doubt后用that连接一个同位语从句。
答案: D
16.________for us to discuss the problem again.It has already been settled.
A.It has no doubt
B.There has no doubt
C.It is no need
D.There is no need
分析: There is no need to do sth.用不着做某事,后半句的already settled提供了暗示。
答案: D
In a trial,a judge must decide which eyewitness to believe and which not to believe.
在审讯中,法官需要判断什么证人可信什么证人不可信。
该句为疑问词+不定式结构,在句中作宾语。whether,what,which,whom,who,where,when,how等加不定式构成的结构在句中取名字词用途,可以作主语、表语和宾语。

 
标签: 高三
打赏
 
更多>智慧教育相关文章
0相关评论

推荐图文
推荐智慧教育
点击排行
网站首页  |  关于我们  |  联系方式  |  使用协议  |  版权隐私  |  网站地图  |  排名推广  |  广告服务  |  网站留言  |  RSS订阅  |  违规举报
智学网-成人高考,自学考试,会计职称,中小学教育培训